BERD va contesta administrarea silită a activelor Danube Logistics SRL

By Olga Rosca
@olgarosca

Share this page:

English

De la înființarea sa Operatorul Portului Liber Internațional Giurgiulești este un client al BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) intenționează să lupte împotriva deciziei de instituire a administrării silite a activelor Danube Logistics SRL, operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești din Moldova.

Banca este profund îngrijorată de decizia unui executor judecătoresc la Chișinău din 25 februarie 2021 și va continua să-și protejeze drepturile în calitate de creditor prioritar garantat.

BERD este în prezent cel mai mare creditor al Danube Logistics SRL, precum și principalul beneficiar economic al participației Danube Logistics Holding BV la Danube Logistics SRL.

BERD consideră că numirea unui administrator extern de către executorul judecătoresc constituie o imixtiune în funcționarea companiei, având un impact negativ direct asupra capacității sale de a continua operațiunile și de a-și rambursa datoriile, și este în conflict cu interesele legitime ale BERD ca deținător a garanțiilor asupra participațiunilor din capitalul Danube Logistics SRL și ca beneficiar economic al acestora.

Separat, BERD s-a alăturat procedurilor în mai multe dosare judiciare axate pe capacitatea Danube Logistics SRL de a efectua plăți către compania-mamă, de a distribui dividende către compania-mamă și / sau de a vinde participațiunile sale. Niciunul dintre aceste cazuri nu se bazează pe pretenții împotriva Danube Logistics SRL sau capacitatea companiei de a gestiona afacerile sale de zi cu zi, ci ține de o pretenție personală a Bemol Retail SRL, o terță parte, către fostul director general al Bemol.

Share this page: