BERD, UE şi BEI modernizează transportul feroviar în Moldova

BERD, UE şi BEI modernizează transportul feroviar în Moldova

By Volker Ahlemeyer


In english 

Douăsprezece locomotive noi pentru îmbunătățirea comerțului și exporturilor în Europa

În Moldova, trenurile se înscriu în peisaj, în timp ce transportă mărfuri de-a lungul malurilor râurilor, podgoriilor și satelor vechi, în țară și în afara ei. Acestea sunt concepute într-o combinație de galben, roșu și albastru – culorile drapelului național.

Cerealele, metalul, cimentul, cartonul și multe alte mărfuri destinate exportului se îndreaptă spre partenerii comerciali, în principal europeni, în timp ce înapoi aduc deșeuri metalice, produse petroliere, hârtie, sare, făină și diferite produse alimentare.

Fiind o țară fără ieșire directă la mare, transportul de mărfuri joacă un rol vital în viața de zi cu zi a oamenilor, iar multe întreprinderi și sectoare ale economiei depind de infrastructura și serviciile feroviare eficiente.

De aceea, BERD, Uniunea Europeană (UE) și Banca Europeană de Investiții (BEI) au oferit suport Căilor Ferate din Moldova în procurarea a 12 locomotive noi.

Conectarea Moldovei la piața europeană

„Unele locomotive din parcul nostru datează din 1970”, explică Adrian Onceanu, Directorul General Interimar al Căilor Ferate din Moldova (CFM).

"Pentru CFM, durata de exploatare prea mare și starea tehnică precară a locomotivelor implică costuri suplimentare și o competitivitate mai mică în comparație cu alte tipuri de transport. Consumul de combustibil și ulei au sporit costul transportului, iar defecțiunile tehnice frecvente au făcut imposibilă planificarea eficientă a mersului locomotivelor și asigurarea faptului că trenurile circulă conform graficului.”

Noile locomotive vor asigura un transport mai bun și mai sigur. Acestea pot transporta un volum de mărfuri mult mai mare decât înainte – cu până la 4800 de tone mai mult. De asemenea, ele utilizează mai puțină energie, reducând costurile aferente cu aproximativ 25% și emisiile de CO2 cu 40%. În timp ce locomotivele vechi au necesitat întreținere la fiecare 48 de ore, noile locomotive au nevoie doar de verificare la fiecare trei luni, adaugă el.

Noile locomotive fac parte dintr-o inițiativă mai amplă de modernizare a căilor ferate, care include o modalitate mai eficientă și mai comercială de separare a operațiunilor de pasageri, de cea de transport a marfurilor, îmbunătățirea procedurilor de achiziții publice și introducerea unui nou sistem de management energetic. Aceasta a fost finanțată de Inițiativa Central Europeană și Republica Cehă.

Îmbunătățirile sunt salutate de întreprinderile locale, după cum explică Alexandr Russu de la furnizorul de servicii logistice Transfer-SV: „Printre altele, o infrastructură de transport feroviar mоdеrnă va crește capacitatea noastră de a construi relații pe termen lung cu clienții.”

El a adăugat că aceasta va stimula exporturile produselor cheie. Timpii de livrare mai scurți și prețurile competitive în comparație cu transportul rutier au fost, de asemenea, de natură să sporească gama și volumul mărfurilor importate.

Olga Bivol, Director Lanț Achiziții la Lafarge Ciment Moldova, vede avantaje similare din investițiile în infrastructura de transport a țării de la Portul Giurgiulești până la instalațiile logistice și terminalele interne.

Având în vedere volumul anual de mărfuri transportate pe calea ferată, un sistem feroviar modernizat pentru transportul de mărfuri va aduce beneficii clienților în ceea ce privește timpul de livrare, fiabilitatea și, cel mai important, costul, subliniază ea.

„Revitalizarea și modernizarea serviciilor feroviare din Moldova va deschide calea pentru dezvoltarea unei noi logistici intermodale și multimodale. De asemenea, va contribui la creșterea economică a țării noastre, deoarece procesele îmbunătățite de import-export de mărfuri aduc noi soluții și oportunități întreprinderilor locale.”

Îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor de transport

În ciuda pandemiei de coronavirus, noile locomotive au ajuns la timp la gara din Chișinău la mijlocul lunii iulie, gata să contribuie la dezvoltarea comerțului din Moldova.

Culoarea albastră a locomotivelor îi unește pe toți partenerii pe termen lung – BERD, UE, BEI și, bineînțeles pe toți moldovenii – în timp ce duc oamenii la destinații și produsele la pițele de desfacere.

„Sosirea noilor locomotive este un adevărat moment cheie, care simbolizează pentru mine o Moldovă mai modernă, mai verde și mai dinamică”, spune Angela Sax, șefa biroului BERD în Moldova.

„Îmbunătățirea infrastructurii de transport și a serviciilor pentru mediul de afaceri, și viața de zi cu zi a oamenilor este una dintre prioritățile noastre cheie în Moldova. Lucrăm neobosit cu partenerii noștri din UE și BEI în acest sens, inclusiv la modernizarea căilor ferate, a rețelei rutiere, a troleibuzelor din Chișinău și Bălți și multe altele.”

Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, a adăugat: „UE își demonstrează încă o dată sprijinul pentru oamenii din Moldova. Cele 12 locomotive au fost achiziționate cu sprijinul Uniunii Europene, al băncii UE (BEI) și al partenerilor noștri de la BERD, contribuția UE fiind finanțată din banii cetățenilor UE. Acest sprijin marchează un pas important spre a face Moldova mai prietenoasă mediului și dezvoltarea ei mai durabilă, avansând spre progres cu viteze mai mari.”

Vicepreședintele BEI, Lilyana Pavlova, a comentat: „Este sarcina băncii UE să depună eforturi pentru modernizarea infrastructurii de transport din Moldova. Noile locomotive vor facilita un mod de transport mai ecologic și vor îmbunătăți interconectivitatea în interiorul țării, precum și cu țările vecine. Acest lucru va contribui la îmbunătățirea condițiilor pentru transportul de pasageri și mărfuri.”

Sosirea locomotivelor semnalează începutul unei modernizări mai cuprinzătoare a căilor ferate, susținută de BERD și partenerii săi. Aceasta include, de exemplu, tronsonul de 233 km de la Bender spre Giurgiulești.

La gara de trenuri din capitală, noile trenuri au primit undă verde pentru a începe prima lor călătorie în Ucraina. Traversând sate pitorești, podgorii și terenuri agricole, acestea vor aduce bunuri consumatorilor străini și vor oferi Moldovei o conexiune mai rapidă, mai strânsă și mai eficientă la piața mondială.