EBRD

Garanti Leasing şi BERD îşi unesc forţele pentru finanţarea IMMM-urilor

By Olga Rosca
@olgarosca

Garanti Leasing and EBRD join forces for MSME financing

in english

Un împrumut de 10 milioane euro pentru a creşte accesul la finanţare al IMMM-urilor

BERD acordă un împrumut de până la 10 milioane euro către Garanti Leasing România pentru a creşte accesul la finanţare pentru întreprinderile micro, mici şi mijlocii (IMMM-uri).

Împrumutul va întări competitivitatea în sectorul privat, prin creşterea accesului la finanţare. În acelaşi timp, Garanti Leasing va continua să îşi dezvolte activitatea de leasing şi îşi va extinde portofoliul de IMMM-uri.

Deşi leasing-ul reprezintă o alternativă atractivă pentru IMMM-urile locale de a-şi susţine necesităţile de investiţii, rămâne totuşi o sursă de finanţare mai puţin dezvoltată în România.

Garanti Leasing este parte a Garanti Group România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piaţa românească, dedicat servirii clienţilor prin soluţii de finanţare rapide şi inovative. Garanti Leasing continuă să îşi crească volumul de business şi portofoliul finanţat prin concentrarea pe IMMM-urile din sectoare economice precum transporturi, sănătate şi industria auto.

Este pentru a doua oară când BERD îşi uneşte forţele cu Garanti Leasing pentru a susţine IMMM-urile din România. Compania a folosit cu succes împrumutul de 10 milioane euro acordat de BERD în august 2016, ce viza susţinerea clienţilor din comerţ, construcţii şi alte servicii.

Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria, a declarat: “Suntem încântaţi să intensificăm colaborarea cu Garanti Leasing după succesul din 2016. Această nouă facilitate continuă colaborarea noastră pentru a oferi finanţare întreprinderilor mici şi mijlocii din România. IMMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei româneşti, iar susţinerea lor va contribui la creşterea economică.”

Okan Yurtsever, Director General Garanti Leasing, a declarat: “Noi credem în mediul de afaceri local şi în potenţialul lui de dezvoltare, iar toate demersurile noastre de până acum au fost în sprijinul activităţii lor, vizând şi sprijinind creşterea durabilă. Prin parteneriatul cu BERD reiterăm angajamentul nostru faţă de mediul de afaceri din România şi, în special, faţă de întreprinderile mici şi mijlocii.”

BERD este cel mai mare investitor instituţional din România. Promovează stabilitatea şi extinderea produselor în sectorul financiar, consolidarea infrastructurii prin îmbunătăţirea eficienţei energetice şi o mai mare implicare a sectorului privat, precum şi restructurarea sectorului energetic şi creşterea eficienţei energetice şi a durabilităţii.

Banca a investit până în prezent aproape 7.5 miliarde euro în aproape 400 de proiecte.