EBRD

BT Leasing primeşte un împrumut de la BERD în valoare de 20 de milioane euro

By Olga Rosca
@olgarosca


Vehicle leasing is an important tool for micro, small and medium-sized enterprises to expand car fleet and boost growth.

In english

O nouă finanţare pentru întreprinderile mici din afara capitalei

BERD acordă un împrumut de 20 milioane de euro către BT Leasing pentru a creşte accesul la finanţare pentru întreprinderile micro, mici şi mijlocii din România (IMMM-uri), în special în afara zonelor metropolitane mari.

BT Leasing se numară printre companiile de leasing de top din România şi este deţinută integral de Banca Transilvania, cea de a doua cea mai mare bancă din ţară.  Compania va folosi împrumutul BERD pentru a finanţa noi contracte de leasing pentru IMMM-urile locale, coloana vertebrală a economiei tarii.

“BERD se angajează să sprijine dezvoltarea pieţei de leasing din România, ca parte a eforturilor de a extinde accesul la finanţare pentru companiile locale. Aceste fonduri noi, alocate prin intermediul partenerului nostru de lungă durată, BT Leasing, sunt destinate întreprinderilor mici din întreaga ţară, unde este nevoie de finanţare, în special în afara Bucureştiului şi a oraşelor mari,” a declarat Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria.

BT Leasing pune un accent important pe IMMM-uri. Obiectivul pe termen lung este acela de a deveni liderul companiilor de leasing din România, ceea ce în special va beneficia întreprinderile regionale. Acest acord este al patrulea încheiat între BERD și BT Leasing, valoarea creditelor acordate până în prezent ridicându-se la 45 milioane de euro.

“Prin aceasta noua facilitate ne dorim să susținem cțt mai multe IMM-uri din România, cu atât mai mult cu cât leasingul financiar este cea mai facilă formă de finanțare pentru astfel de companii. În primele patru luni ale acestui an am finanțat bunuri în valoare de 41 milioane de euro, cu 27% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Prin rezultatele pe care le avem, contribuim alături de celelalte companii ale Grupului Financiar Banca Transilvania la susținerea antreprenoriatului românesc,” a declarat Ionuț Morar, director general, BT Leasing.

Îmbunatăţirea accesului la finanţare pentru companiile românesti prin intermediul canalelor alternative de creditare se numară printre priorităţile BERD în România.

BERD este cel mai mare investitor instituţional din România. Promovează stabilitatea şi extinderea produselor în sectorul financiar, consolidarea infrastructurii prin îmbunătăţirea eficienţei energetice şi o mai mare implicare a sectorului privat, precum şi restructurarea sectorului energetic şi creşterea eficienţei energetice şi a durabilităţii.

Banca a investit până în prezent în România aproape 7,5 miliarde euro in aproape 400 de proiecte.